Przejdź do głównej zawartości

Czy warto mieć w knajpie grilla

Sprzęt, który powinno się kupić do restauracji albo kawiarni może kosztować kilkaset tyś. zł. Jeżeli wcześniej należy przygotować cały lokal, np. zrobić remont, przed otwarciem należy wydać wiele pieniędzy.

Samo wyposażenie kuchni w zmywarki uniwersalne redfox, czy piece konwekcyjno parowe retigo to już duże koszty a poza tym powinno się jeszcze urządzić salę restauracyjną, w której będą przebywać goście. Niemniej jednak komfort pracowników jest istotny. Jeśli będą mogli pracować na sprzęcie najwyższej jakości, ich praca będzie łatwiejsza i wykonają ją szybciej. W restauracji, w której goście czekają na posiłek, czas jest niezwykle ważny. Jeżeli lokal znajduje się w ciekawej okolicy, innymi słowy ma dobrą lokalizację, warto w okresie letnim otworzyć ogródek. Można w nim postawić grill gazowy ogrodowy stal nierdzewna i przygotowywać posiłki przy jego pomocy. Aromatyczny zapach pieczonych warzyw i mięs na pewno przyciągnie osoby spacerujące wokół. Zaś posiłek spożywany na świeżym powietrzu to prawdziwa radość, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ogródku może także stanąć maszyna do lodów włoskich. To spoty koszt, niemniej jednak zwróci się najszybciej. Przy średnim ruchu w ciągu miesiąca można zarobić tyle, ile kosztowała maszyna. Robienie lodów włoskich nie jest skomplikowane, więc pracownicy restauracji będą w stanie szybko się tego nauczyć. Lody włoskie powszechnie uważane są za najsmaczniejsze, zatem warto zainwestować w maszynę do produkcji takich lodów. Nie tylko w miastach, które odwiedzają turyści takie lody będą się bardzo dobrze sprzedawać.
Polecana strona: piece konwekcyjno parowe.